Nyt udspil: Forhøj kørselsfradraget med 50 procent i Tønder, Aabenraa og Sønderborg
I foråret blev kørselsfradraget ekstraordinært hævet på grund af de stigende brændstofpriser, så satsen i dag er 2,16 kroner per kilometer for kørsel mellem 25 og 120 kilometer og 1,08 kroner for kørsel over 120 kilometer. I 25 yderkommuner, heriblandt Tønder, Aabenraa og Sønderborg, får borgere med mere end 120 kilometer til og fra arbejde dog dobbelt så stort et fradrag som andre, men det skal ifølge Michael Mikkelsen, der stiller op til Folketinget for Danmarksdemokraterne i Sydjyllands Storkreds, være markant højere.
– Både de borgere, der enten bor eller arbejder i en af yderkommunerne, skal have et kørselsfradrag, der er 50 procent højere end i dag uanset, om de har 50 eller 150 kilometer til arbejde. Det er altså noget, som rigtig mange danskere og ikke mindst syd- og sønderjyder vil kunne mærke i en økonomisk trængt hverdag, siger Michael Mikkelsen.
Forslaget skal finansieres med penge, som i dag bruges på kulturlivet.
– Den vil koste i nærheden af 800 millioner kroner om året at gennemføre, og de penge tager vi fra Kulturministeriet. Der bliver i dag givet støtte til alt for meget eksperimenterende og finkulturelt i storbyen, som skal minimeres til fordel for borgerne i yderområderne, siger Michael Mikkelsen.
Forhøjelsen af kørselsfradraget, som Skatterådet lavede tidligere på året, dækkede ifølge FDM mindre end en tredjedel af bilisternes meromkostninger som følge af brændstofpriserne. Organisationen opfordrede samtidig politikerne på Christiansborg til at arbejde på yderligere løsninger, der kan give bilisterne en større kompensation.
Hjælpende hånd til lokale erhvervsdrivende
Ved at forhøje kørselsfradraget vil Michael Mikkelsen gøre det lettere at tiltrække arbejdskraft for det lokale erhvervsliv i Syd- og Sønderjylland. Samtidig vil han fjerne loftet for, hvor meget man som studerende må arbejde, uden der bliver skåret i SU’en, hvilket ligeledes skal komme erhvervslivet til gavn.
– Rigtig mange små virksomheder har studentermedhjælpere ansat, og i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft, skal vi understøtte det behov. Ved at lade de studerende arbejde det, de vil, er incitamentet til at have et job ved siden af studierne alt andet lige betydeligt større, siger Michael Mikkelsen og understreger:
– Det er en mærkesag for mig, at der bliver fokuseret langt mere på, hvordan vi sikrer nogle bedre vilkår til de små erhvervsdrivende. Det er dem, der skaber indkøbsmuligheder og bakker op om gode lokalsamfund i de mindre byer, og mange af dem lever under nogle rigtig svære vilkår.
Kommentarer