Debat og politik

Samarbejde skal bidrage til at sætte turbo på omstillingen til den grønne varmeforsyning

Af Anne Marie Geisler Andersen, Radikale

Folketingskandidat, Sydjyllands Storkreds
Regionsrådsmedlem, Region Syddanmark
Medlem af byrådet, Esbjerg Kommune

Kan mit olie- eller gasfyr blive skiftet ud med en varmepumpe? Kan min vej eller mit boligområde måske dele en varmepumpe? Eller er fjernvarme en bedre og mulig løsning? Spørgsmål som disse stiller mange borgere sig selv i disse tider, hvorfor kommunerne skal rustes bedst muligt til at kunne hjælpe borgerne med at finde svar og vælge de bedste løsninger.

Derfor er vi i Region Syddanmark sammen med en række kommuner; Nyborg, Assens, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Middelfart, Kolding og Sønderborg Kommune, samt Dansk Fjernvarme, PlanEnergi og EC Network nu gået sammen i et projekt, COHEAT, der skal hjælpe borgerne med at vælge de bedste energiløsninger.

Projektet, der har særligt fokus på landområderne og de mindre landsbyer, har til formål at dele viden og best practice for at gøre omstillingen til grøn varme mest mulig effektiv. Det kan f.eks. være at energirenovere sin private bolig, få en lokal fjernvarmeløsning eller udskifte gas- og oliefyret til en varmepumpe i den enkelte husstand eller kollektivt, hvis veje eller hele landsbyer ex går sammen i energifællesskaber.

Energikrisen har gjort den grønne omstilling endnu mere påtrængende, hvilket kræver øget fokus på omstillingen til den grønne varmeforsyning. Det handler vi nu på i Region Syddanmark.

Anne Marie Geisler Andersen, medlem af udvalget for Regional Udvikling i Region Syd

Kommentarer